חרדות שמגיבות רק לקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/06/2021 | 14:22 | מאת: עופר

שלום ד"ר.בשנת 2010 התפרצות התקפי פאניקה חזקים מאוד והגעתי בדחיפות ובבהלה לפסיכיאטר פרטי.נוסה ציפרלקס עם חיזוק של מירו ללא כל תועלת. כך גם עם פאקסט ורסיטל. הפסיכיאטר ראה את הסבל המתמשך והעריך שאני זקוק ל-2 מ"ג קלונקס ואמר לקחת בלילה. אכן הקלונקס סילק את התקפי הפאניקה וחזרתי לחיות כאחד האדם למשך כמה שנים. ב-2016 השפעתו פחתה ותסמיני חרדה הרימו ראשם (לא התקפי פאניקה). הועלה מינון הקלונקס ל-3 מ"ג ושוב היו 3 שנים של שקט. כאשר לאחר 3 שנים בסוף 2019 שוב החלו תסמיני חרדה להרים ראשם, הבנתי שזה לא עסק ככה ופניתי ליעוץ פסיכיאטרי נוסף אצל יועץ בכיר. הוא המליץ לנסות ויאפקס XR במינון 300 מ"ג ובמקביל בהדרגה להוריד קלונקס ל-1 מ"ג. מאז יש לי התקפי פאניקה בכל יום. תוספת ארפילי 2.5 - 5 מ"ג לא עזרה כך גם לא תוספת סרוקוואל 25 מ"ג. המצב המתמשך הוביל לדיכאון שחל בכל שנת 2020. בינואר 2021 חזרתי לפסיכיאטר זה שמכיר אותי והוא אמר שאת הקלונקס אפשר קצת להעלות מ-1 מ"ג ל-1.5 מ"ג ולקחת לוסטרל 100 מ"ג. לאחר חודשיים חל שיפור מסוים בהרגשתי וביכולת התפקוד שלי, חזר התיאבון. הועלה המינון ל-150 מ"ג ולאחר מספר שבועות שוב התקפי פאניקה בכל יום.במקום לקבל הטבה קיבלתי החמרה. אני נגרר שוב לדיכאון ויכולת התיפקוד שלי נפגעת מאוד. הקלונקס עוזר לשעתיים בערך ולא יותר ואני לא רואה עתיד להמשיך לחיות כך.הפסיכיאטר הציע לרדת חזרה ל-100 מ"ג לוסטרל כי כנראה שיש לי רגישות למינון גבוה ובמקביל לשקול בהמשך תוספת וולבוטרין כדי לתת קצת הרגשה של WELL BEING. כבר נמאס לי מניסיונות חוזרים ונשנים וכושלים.האם תציע לי לפנות דחוף בבקשה לאישפוז יום במחלקה פסיכיאטרית כדי שאהיה בהשגחה צמודה ובטיפול מתאים כדי שיפסיקו התקפי הפאניקה אשר התרופות המקובלות אינן נותנות מענה לבעיה אצלי? הייאוש גדול מאוד ובכל זאת אני הולך לעבודה כל יום אבל התחושות שלי קשות כאשר כל יום רוב היום יש חרדות. אשמח למענה.

שלום עופר. המצוקה שלך נוגעת ללב. כפי שנראה אתה סובל מדיכאון וחרדה עמידים לטיפול. מסגרת טיפול יום יכולה להועיל לך לטיפול אינטנסיסי של החלפת תרופות והתערבות פסיכותרפיה אך היא דורשת מחויבות יומיומית לטיפול תוך יציאה ממעגל העבודה. אם זה מקובל עליך זו יכולה להיות אפשרות טובה. אפשרות שנייה היא שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכותרפיה מסוג CBT. ניתן לשקול החלפת טיפול לתרופות מדור ישן כמו אלטרול, נורטילין או אנאפראניל בתוספת אנטי פסיכוטיים במינון נמוך כמו רספרדאל. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה