נשימה והמצב הכללי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/06/2021 | 20:11 | מאת: יניב

שלום אני בן 34 נוטל קלונקס 0.5 בגלל חרדות שנתיים וחודשיים כעת אני בירידה מהכדורים האלו בהדרגתיות עד הפסקתם לחלוטין חרדות כבר כמעט ואין בכלל רק תופעות לוואי כאלו ואחרות בגלל הירידת כדורים לפני שנתיים ביצעתי בדיקות לגוף בגלל תחושות פיזיות של כאבים באיזור הלב לחצים בראש ועוד סימפטומים כאלו ואחרים עשיתי אקו לב במנוחה אק"ג אקו לב במאמץ סיטי ואם אר איי מוח בדיקות דם הכל היה תקין בין היתר בגלל זה גם התחלתי ליטול קלונקס בגלל שהתסמינים המשיכו אבל הבדיקות היו תקינות אז כנראה שזה נבע מחרדות כמו כן עוסק בפעילות גופנית כגון ריצה הרבה זמן אף פעם לא היו לי בעיות בנשימה לאחרונה היה לי למשך כמה שעות זה קרה כמה פעמים מה שלא היה לי אף פעם פיהוקים תחושה כזאת שאני חייב להוציא אוויר כל רגע ולהוציא נשימה עמוקה ארוכה או שהאוויר נתקע כזה בבטן ואז לוקח כמה שניות עד שהוא יוצא מה זה ? ממה זה יכול ליהות ? האם תופעות לוואי של הכדורים ? האם סיבה אחרת ? אציין שלא הופיע לי באותו רגע כבדות בנשימה או קוצר נשימה בכלל אף פעם גם לא היה לי מה עוד שאני עוסק בספורט אירובי ריצה ובכושר מה יכול ליהות הסיבה שחשתי שכל רגע צריך להוציא אוויר או שהאוויר נתקע בבטן מה דעתך ועוד הרבה דברים אחרים שקשורים לנשימה ?

שלום יניב. ראשית עליך לודא כי הסימנים והתלונות הגופניות אינן קשורות למצב רפואי פיזי ולכן הייתי עובר קודם אצל רופא המשפחה לבדיקה רפואית חוזרת וסיכום הבירור הרפואי. אם הכל תקין מדובר ככל הנראה בסוג של חרדה הנקראת סומטיזציה- ביטוי גופני של מצוקה נפשית. במקרה זה כדאי לעבור הן טיפול פסיוכלוגי והן טיפולי גוף-נפש של הרגעה, הרפיה ומדיטציה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה