עד מתי ממשיכים לתת נזעים, כשאין שיפור בדכאון או בתפקוד. מתי מחליטים ל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/06/2021 | 14:54 | מאת: מעיין

"אמנם נזעי חשמל נמצאו יעילים ב 90% של מקרי דכאון קשה ואמיד. אך האם יש מדד למצוא את ה 10% שאינם נהנים מן הטיפול? קרובת משפחה, עברה כבר 40 נזעים. אין שום שיפור. למה ממשיכים????"

שלום מעיין. טיפול בנזעי חשמל הינו טיפול יעיל בדיכאון עמיד לטיפול תרופתי רגיל. בד"כ טיפול כזה עוזר ואם אין שיפור התחלתי ניתן לעלות בעוצמת הטיפול. אם לאורך 40 נזעים הטיפול כבר אינו עוזר ניתן לשקול הפסקתו ולשקול במקום זאת טיפול באסקטמין. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה