החלפת לוסטראל ברסיטל/ציפרמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/06/2021 | 22:05 | מאת: רוני

שלום ד"ר.אני לוקח לוסטראל 150 מ"ג לטיפול בחרדה מתמשכת וטורדנות כבר חודשיים וחצי. לא נראה כי הטיפול יעיל עבורי ויש לי הרבה תופעות לוואי כך שאני לא חושב שאצליח להגיע למינונים של 200 או 250 מ"ג. האם רסיטל/ציפרמיל במינון 40 מ"ג נחשב כחזק יותר מלוסטראל 150 מ"ג? האם מותר לשלב רסיטל/ציפרמיל 40 מ"ג יחד עם וולבוטרין XR? ז

שלום רוני. אם לוסטרל 150 מ"ג לא עוזר לך וכרוך בתופעות לוואי אז כדאי לשקול החלפתו. התרופה צפראמיל רסיטל נחשבת שוות ערך ללוסטרל וניתן לשקול החלפה לרסיטל 40 מ"ג ואף 60 מ"ג. ניתן לשקול שילוב טיפול של רסיטל יחד עם וולבוטרין.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה