הפסקת עיסוק כפייתי מפחית טורדנות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/06/2021 | 15:57 | מאת: אורן

שלום ד"ר.אני בן 40 וסובל מהפרעת חרדה כרונית אשר בעבר הוחמרה לכדי התקפי פאניקה אשר טופלו. ניסיתי מגוון תרופות רחב מאוד במינונים ומשכי זמן מירבים כולל חיזוקים ללא שיפור משמעותי. העניין הוא שאני כל יום ב-15 שנה האחרונות פועל באופן כפייתי סביב הפרעת החרדה באינטרנט- כלומר קורא מידע על תרופות, נכנס לפורומים ומרבה בשאילת שאלות על שילובים, מינונים, אפקטיביות וכו'.זה הפך לשגרת חיי ואני לא מצליח להפסיק! כאשר לאחרונה הייתי אצל פסיכיאטר שמכיר אותי אמר שאני מעבר לחרדה סובל גם מ-OCD כלומר כפייתיות סביב עניין החרדה. אני רוצה לשאול אותך : אם אצליח במשך חודש-חודשיים לא לעסוק בכלל בעיסוק הרע הזה של חיפוש חוזר של מידע באינטרנט על החרדה יש סיכוי שה-OCD סביב הנושא יעלם ואז אהיה פחות עם מחשבות טורדניות או שזה כלל לא משנה? אשמח לתשובתך.

שלום אורן. ייתכן מאוד כי אתה סובל מהפרעת OCD עם כפייתיות לנושאי חרדה. ממליץ לך לפנות לטיפול CBT - טיפול פסיכולוגי מכוון הפועל גם בדרך של מניעת כפייתיות . כדאי לצמצם עיסוק בפעולות של חיפוש מידע אחר מחלות אך זאת רק תחת ליווי מקצועי. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה