ריבוי כדורים לחרדה לבחור צעיר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/05/2021 | 16:19 | מאת: נרי

שלום רב. אני בחור צעיר וסובל מחרדה וטורדנות מחשבתית. אני מטופל היום במספר רב של כדורים לבעיה: א 3 כדורי קלונקס 0.5 מ"ג ב. ויאפקס XR במינון 150 מ"ג ג. לוסטראל 150 מ"ג (כלומר אני לוקח 5 וחצי כדורים ביום). מאוד לא נוח לי עם העניין הזה של התרופות הרבות ואני רוצה לדעת האם באופן עקרוני אפשר לאחד הכל לכדור ציפרלקס אחד של 20 מ"ג ולהוריד בהדרגה לחלוטין את הקלונקס ואת הויאפקס XR. אני ממש טרוד במחשבה על כך שאצטרך לקחת כל יום כמות כזו של כדורים ומי יודע עוד כמה יתווספו בעתיד.

שלום נרי. קודם כל אתה צודק- אתה מקבל עומס תרופות שלא בטוח שמסייע לך לאורך זמן. ממליץ לך לעבור לטיפול בתרופה נוגדת דיכאון אחת ואפשרי לעבור בהדרגה לצפרלקס תוך הפסקה הדרגתית של לוסטרל וויפאקס וכן לנסות להוריד בהדרגה מנון קלונקס. המטרה היא להגיע להחלמה ואיזון מלא ואז להוריד בהדרגה מינוני תרופות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה