OCD חמור משתק מחשבות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/05/2021 | 21:42 | מאת: אלון

יש לי אוסידי ממש קשה מחשבתי מחבות בלי סוף דמיונות טקסים מאגיים לא טיפלתי בזה מעולם פחדתי מה יגידו עד לפני שנתיים שהמצב נעשה חמור טופלתי בציפרלקס 30 מג כי לאוסידי נותנים מינונים גבוהים בשנה עליתי 40 קג שכל החיים שלי הייתי רזה בין 55 עד 60 קילו והמיניות שלי נעלמה לחלוטין אבל ממש רציתי להבריא אבל בגלל המשקל הרב הוחלף לי לפבוקסיל 300 מג אבל בגלל שאין רגיעה אני מקבל גם סרקוול 100 מג עבר כבר חצי שנה אני עם פבוקסיל אני לא מרגיש שזה נותן אותו אפקט כמו ציפרלקס וגם המשקל נתקע על 100 מג מה כדאי לעשות? האם יש כדור שהוא עדיף לאוסידי? אין לי איכות חיים כבר לדבריו של הרופא כל כדורי SSRI פוגעים בחשק מיני וכולם פועלים אותו דבר אין באמת טעם להחליף זה לא יתן כלום אני מרגיש תסכול רב זה מחלה ארורה

23/05/2021 | 21:44 | מאת: אלון

שאלה קטנה נוספת הטיפו המומלץ הוא SSRI אבל אולי סימבלטה עדיפה? כי היא אנטי דיכאונית גם

שלום אלון. אני מבין את התסכול שלך. לעתים OCD היא הפרעה עמידה לטיפול וצריך למצוא את הקומבינציה התרופתית המתאימה לכך. באופן כללי מומלץ לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול CBT. ממליץ לעבור לטיפול בתרופה אנאפראניל- תרופה ותיקה שיכולה להיות יעילה ביותר לטיפול ב-OCD ולעבור מסרוקוול לריספרדאל. תרופות נוגדות דיכאון גורמות לעלייה בתיאבון ועלייה במשקל. שילוב של דיאטה מאוזנת יחד עם פעילות גופנית יכול מאוד לעזור באיזון משקל הגוף. חשוב מאוד לשלב טיפול CBT. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה