מצב נפשי משפיע על מצב הפיזי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/04/2021 | 11:45 | מאת: לי

שלום, לאחרונה ובעקבות הקורונה הייתי נתונה ללחץ נפשי וסטרס... הייתי כמה חודשים, כמו כולם בסגר עם בעלי וילד עם צרכים מיוחדים. פיתחתי בתקופה הזאת את כל הכאבים האפשריים, כאבי ראש, גב, קיבה וכו'. לאחרונה מאוד מתקשה. מספיק שאתעצבן פעם אחת או אפילו מצב של איזשהו סטרס אני מפתחת כאבי ראש שנמשכים מס' ימים אף שבועות ומשכחי כאבים לא עוזרים, חולשה ברגליים קפיצות שרירים ואף לפעמים כאבים בקיבה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה... האם לא אוכל להתרגש ולבכות יותר אף פעם ללא כל תופעות הלוואי? מה אני עושה עכשיו?

שלום לי. מצוקתך נוגעת ללב וקיימת אצל הרבה מאוד אנשים בתקופה האחרונה נוכח משבר הקורונה וגורמי דחק אחרים. דחק-סטרס נפשי עלול להתבטא גם בסימנים ותלונות גופניות כמו כאבי ראש, כאבי בטן וכאבי שרירים. ממליץ לך לתרגל פעילות גופנית, פעילות גוף נפש כמו יוגה או צי קונג וכן לתרגל מדיטציה והרפיה. לא מדובר בסכנת חיים אך נזקים של דחק יכולים להשפיע על הבריאות. אם צעדים אלו אינם עוזרים ממליץ לך לפנות ליעוץ וטיפול נפשי. בהצלחה

24/04/2021 | 17:09 | מאת: לי

האם ניתן לקחת תרופות קלות לטיפול במצב שלי? ניסיתי את lesea אבל הוא עשה לי צרבת ממש חזקה... האם יש משהו אחר?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה