דה ריאליזציה ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/04/2021 | 22:07 | מאת: ליאור

מזה מספר שנים אני חווה ניתוק מהגוף ושינוי בתפיסת הסביבה שלי באופן קבוע בעקבות שימוש בקנאביס וככל הנראה טראומה שהתלוותה לזה. מבקש לדעת כיצד ניתן לטפל בהפרעה הזו,מכיוון שמשפיעה על איכות החיים שלי בצורה משמעותית. בעבר טופלתי בCBT אך מעוניין לדעת על עוד אופציות רלוונטיות. תודה ורק בריאות

שלום ליאור.הפרעה דיסוציאטיבית כגון דה ראליזציה קשורה בדרך כלל להפרעות חרדה או הפרעה פוסט-טראומטית. כדאי לשקול טיפול תרופתי בתרופות הרגעה, תרופות נוגדות דיכאון ותרופות אנטי-פסיכוטיות במינון נמוך. כמו-כן ממליץ לשקול שילוב של טיפול פסיכותרפיה שיכול מאוד לעזור. כדאי לפנות לטיפול מקצועי בבריאות הנפש. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה