תרופות אנטיפסיכוטיות ומערכת ההשתנה .........

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/04/2021 | 15:59 | מאת: יעקב

האם תרופות אנטיפסיכוטיות כמו אי וודה משפיעות על מערכת ההשתנה בגוף , השאלה היא האם תרופות אלו גורמות לתכיפות במתן שתן ונפח שתן יותר גדול ובריחת שתן והרטבת לילה , כך אני מרגיש עם אינווגה 6 במיוחד כאשר אני מוסיף לו קלונקס במינון גבוה שזה 3 עד 4 מג ביום ? איך ניתן לטפל בבעיה זו ? יש לציין שאני גם נוטל מינירין מלט פעמיים ביום לטפל בבעיה זו וזה לא עוזר ? האם תופעות אלו מתרחשות גם עם סרוקוול?

שלום יעקב. תרופות אנטי פסיכוטיות עלולות להביא לתכיפות במתן שתן ולתופעות של קושי בשליטה על שתן בלילה. תופעה זו מועצמת ע"י שימוש בקלונקס כפי שאתה אכן נוטל. ממליץ לשקול הורדה הדרגתית של מנון קלונקס. סה"כ אינווגה נחשבת לתרופה נוחה לשימוש. כדאי לשקול מעבר לטיפול בזריקה ארוכת טווח כמו קספליון או טריבקטה לשיכוך תופעות הלוואי. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה