האם הטיפול התרופתי הוא לכל החיים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/03/2021 | 11:52 | מאת: ירין

שלום רב. אני בן 40 סובל מנערות מחרדה אשר החמירה להפרעת פניקה קשה. אז החל טיפול ב-SSRI ללא תועלת, כך גם SNRI. הוסיפו לי קלונקס לעזרה כ-SOS. רק לאחרונה לאחר ניסוי ותהיה רבים, נמצא שילוב תרופתי של לוסטרל+קלונקס+וולבוטרין שעוזר !!! האם הטיפול התרופתי צריך להיות ארוך טווח /לכל החיים היות והבעית החרדה קיימת אצלי מגיל נערות? מה הגישה הטיפולית המקובלת בנושא? שהרי אם אוריד את התרופות בהדרגה בעוד נניח 5 שנים סביר שהכל יחזור לא? בדיוק כמו חולה סכרת ויפסיק עם התרופות שמאזנות אותו... אשמח לחוות דעת הרופא.

שלום ירין. שמח שאתה מרגיש טוב יותר עם השילוב התרופתי. בדרך כלל אשר מדובר על הפרעות חרדה מגיל צעיר וקיים מהלך כרוני אנו ממליצים על טיפול ארוך טווח של מספר שנים. אין מדובר בטיפול כל החיים. אם יהיה מצב של ריפוי מלא ללא חרדה מוגברת לאורך מספר שנים יש מקום להורדת מינון ולהפסקת טיפול עם חשיבה שבעת התלקחות והחמרה ניתן לחזור לטיפול. בכל מקרה ממליץ כעת להפסיק קסנקס בהדרגתיות איטית ומבוקרת יחד עם הרופא המטפל לאור סיכון להתמכרות לטווח ארוך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה