הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/10/2007 | 14:39 | מאת: זוקי

אני בת 17 קבלתי צוו ראשון לעוד חודש ומצורף שאלון רפואי אני גובהי 1.51 ושוקלת 44.4 . BMI שלי -(הייתי 48 ועשיתי דיאטה) , כלומר אני לא נורא פחות מהמשקל, שאני צריכה( 45-46 )אבל בגלל שאני מתעסקת הרבה עם מה לאכול ומה לא לאכול ומפחדת להשמין, הוריי לקחו אותי דרך הקופת חולים למרפאה להפרעות אכילה, שכוללת טיפול פסיכולוגי, תזונאית ובקורת פסיכיאטר, אבל אני לא מקבלת תרופות .,אז אני שואלת, האם אני חייבת לציין בשאלון הרפואי, שאני מטופלת אצל פסיכולוג בגלל הפרעת האכילה? האם זה יכול להשפיע על קבלתי לצבא ועל שיבוצי בעתיד בצבא בתפקידים מיוחדים? האםי משקל מינימום שבחורה חייבת להיות בו ,כדי שיגייסו אותה.הרבה תודה על הסבלנות.נ.ב לא אושפזתי אף פעם. שאלה אחרונה האם אפשר להתגבר על הפרעת אכילה רק על ידי פסיכולוג מומחה להפרעת אכיל ה ותזונאית להפרעות אכילה וללא טיפול תרופתי?

10/10/2007 | 22:59 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, נתחיל מהסוף- אפשר במקרים רבים להתגבר על הבעיה ללא טיפול תרופתי. למיטב הבנתי את לא תסווגי כסובלת מהפרעת אכילה ספציפית. כדאי כן להצהיר על הטיפול בלשכת גיוס. אינני חושב שזה ישפיע על עצם גיוסך, אבל יכול להיות שזה יוריד לך מעט את הפרופיל, כך שתשובצי במסגרות פחות "קרביות". עדיין ישנם אינספור תפקידים מעניינים שתוכלי לקבל, בעיקר אם שאר הנתונים האישיים שלך מתאימים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה