האם זה הפרעה כפייתית?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/03/2021 | 21:51 | מאת: מורס

אהלן, מעניין אותי לדעת מה קורה אתי (לא פניתי לפסיכיאטר בנושא משום שמה שקורה אתי נראה די טיפשי). כבר כשנתיים בערך: 1. אני מוחק כמה פעמים ביום את יומן השיחות בפלאפון, את הודעות הסמס, את הודעות הווטסאפ והפייסבוק, מוחק כל אימייל שמגיע אליי לתיבה. 2. אני עושה ניקוי מספר פעמים ביום לפלאפון שלי מקבצי זבל, מידע שהצטבר וכו' באופן די אובססיבי. 3. מחקתי את קיר הפייסבוק שלי, מחקתי את כל התגובות שכתבתי לאנשים והסרתי את כל הלייקים ואני די חושש לחזור לתפקד במדיה החברתית (לא עקב פרנויה או משהו כזה, אלא שוב - הצורך בניקיון). מה זה? ואיך לטפל בזה באופן עצמאי?

שלום רב. פעולות חוזרות הן חלק מסדר היום של כל אדם. הכל תלוי בזמן המושקע בפעולות, ביכולת להימנע מפעולות אלו אם יש צורך בפעולה דחופה יותר ובמצוקה הנפשית הנגרמת אם אתה לא ממשיך בפעולה. ממליץ לך לבחון את עצמך לאורך מספר ימים ואפילו לנהל יומן, לנטר את הזמן שאתה משקיע בדברים אלו, לבדוק עם עצמך האם אתה יכול לותר על פעולות אלו ולבדוק האם קיימת מצוקה נפשית בביצוע או הימנעות מפעולות אלו. אם מתקבלת תשובה חריגה כדאי לפנות ליעוץ. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה