טעות ברישום אבחנה? חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/03/2021 | 04:44 | מאת: ג'וזף

אובחנתי ע"י פסיכיאטר פרטי בSocial Anxiety, חרדה חברתית - בעיקר הבעיה שלי הנה דיבור בפני קהל (הנני מורה), פניתי לרופא המשפחה על מנת לקבל תרופה והרופא כתב באבחנה Performance Anxiety - האם שני הדברים האלו מקבילים? במחשב הרופא לא מצא Social. ע"פ ד"ר גוגל Performance Anxiety בכלל עוסק בתפקוד מיני והמקבילה לחרדה חברתית היא אבחנה הPerformance Social .. אזי הרופא כתב לי אבנה שגויה? שאלה נוספת: תחילה אובחנתי בדיכאון כרוני לאחר פנייתי לפסיכיאטר במרפאת חוץ של בית חולים של קופ"ח כללית. האבחנה הייתי שגויה מיסודה משום שהרופא לא שם דגש עם העניין החברתי אלא על התחושות שציינתי כתוצאה מהעניין. פניתי לפסיכיאטר פרטי לחו"ד שניה (כמובן שהצגתי בפניו את סיכום הביקור אצל הפסיכיאטר של מרפאות החוץ) והוא זה שאכן שלל את הדיכאון וקבע חרדה חברתית. לא חזרתי לפסיכיאטר הציבורי לתיקון האבחנה ולא ביקרתי שוב במרפאות החוץ מעבר לביקור האבחון ההוא. אני מטופל כעת אצל פסיכיאטר פרטי. רופא המשפחה מחק את אבחנת הדיכאון והחליפה בPerformance Anxiety, והבטיח כי האבחנה השתנתה (בסנכרון מערכות) גם בתיק של מרפאת החוץ - האם זה מדויק? אני שואל זאת משום שאני שוקל לעשות הסבה מקצועית ללימודי אחים/יות (סיעוד) וישנה דרישה שבעת חתימה על הצהרת בריאות אצטרך לכתוב מה האבחנות שלי והאי וודאות די מטרידה אותי. והאמת אני די חושש שלא אתקבל עקב הצהרה שתמצא אולי לא נכונה. שאלה נוספת ג' שעלתה לי לראש עקב השאלה הקודמת: האם עקב האבחנה הפסיכיאטרית אני עלול להתקל בקושי בקבלת משכנתא, ביטוח בריאות פרטי, ביטוח חיים, להתקבל לעבוד בשירות הציבורי, להוציא רשיונות נהיגה חדשים (נגיד אם ארצה ביום מן הימים לשדרג רשיון נהיגה) או לעשות רשיון נשק אישי? שבת שלום/ שבוע טוב

שלום ג'וזף. האבחנה המקובלת לחרדה חברתית הינה SOCIAL ANXIETY DISORDER או SOCIAL PHOBIA. חרדת ביצוע יכולה להיות במגוון סיטואציות ואינה מהווה אבחנה רפואית רשמית. ממליץ לך לדון עם רופא המשפחה לגבי תיקון האבחנה. בגרך כלל תיק רפואי של מרפאות חוץ בבתי חולים אינו מסונכרן עם תיק רפואי בקופת חולים בקהילה. עם זאת מה שקובע הוא רשימות האבחנות הרפואיות בתיק הרפואי בקופת חולים. התיק הרפואי שלך הינו סודי רפואי ע"פ חוק זכויות החולה. עם זאת בביטוחי חיים אתה נדרש להצהרה על אבחנות רפואיות וכדאי שהיא תהיה מותאמת לרשימת האבחנות בתיק שלך. חברת הביטוח יכולה לבקש הבהרות לגבי מצבך הנפשי. כמו-כן לגבי רשיון נשק ורשיון נהיגה רופא המשפחה נדרש לכתוב את רשימות האבחנות הרפואיות בטופס הדיווח ובמקרה של אבחנה פסיכיאטרית יתכן כי תידרש לבדיקה פסיכיאטרית בנושא. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה