מה בעצם עוזר? הקלונקס או הלוסטרל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/03/2021 | 16:46 | מאת: רמי

שלום רב.בשל חרדות חזקות והתקפי פניקה אני נוטל כדורי LUSTRAL 100MG שישה וחצי שבועות. המהלך כרגע הוא כזה- בבוקר כאשר אני קם,יש חרדות חזקות מאוד. בשעה 8.30 לוקח את ה-LUSTRAL . עדיין חרדות חזקות מהבוקר. בשעה 10.15 בבוקר לוקח קלונקס 0.5 מ"ג ולאחר שעה יש רגיעה משמעותית בחרדה עד שעות הצהריים ובהתאם שיפור משמעותי בתיפקוד שלי. האם מה שעוזר הוא לדעתך הקלונקס, הלוסטרל או השילוב בינהם? חשוב לציין שלפני שהתחלתי את הלוסטרל לקחתי גם קלונקס באותה שעה וזה לא עזר לשיפור התיפקוד. אשמח למענה הרופא ואשמח לדעת האם לאחר שישה וחצי שבועות של טיפול כאשר עדיין יש שאריות של חרדה חזקה בבוקר זה הזמן לחשוב על העלאת מינון או להעזר בסבלנות 12 שבועות מלאים תחת מינון יציב שכן כל עלייה במינון עלולה להגביר זמנית של החרדות... תודה רבה לך.

שלום רמי. טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה כמו לוסטרל דורש סבלנות כי האפקט הטיפולי מתפתח תוך 4-8 שבועות. במקרה שלך נראה כי יש שיפור במצב. ממליץ לשקול העלאת מנון לוסטרל כבר עכשיו ל-150 מ"ג ובהמשך גם ל-200 מ"ג במקביל לטיפול בקלונקס. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה