קלונקס כתרופה קבועה לפאניקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/03/2021 | 11:34 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. משחר נעוריי יש לי הפרעת חרדה שהחמירה להתקפי פאניקה יום-יומיים. כאשר זה התרחש, התחלתי טיפול בציפרלקס, רסיטל, רמרון, ויאפקס, פקסט - כולם לפרק זמן של לפחות 3 חודשים ועד מינון מקסימלי. לא היה שיפור משמעותי עם אף אחת מהתרופות וגם לא עם חיזוקים של אריפלי. הכדור היחיד לו הייתה תגובה טובה הוא קלונקס. מה עושים במצב כזה? האם נטילת קלונקס 0.5 X שלוש פעמים ביום ככדור כרוני הוא בגדר של "אסון"? שהרי בלעדיו חיי היום-יומיים הם סבל ואסון! אשמח לתגובתך. אשמח לתגובתך.

שלום יאיר. הפרעות חרדה אשר כוללות גם הפרעות פאניקה יכולות להיות מציקות ועמידות לטיפול תרופתי. קלונקס היא תרופת הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים. היא משמשת לטיפול קצר טווח בלבד בסדר גודל של ימים עד 3-4 שבועות. שימוש ארוך טווח בקלונקס עלול להביא להתמכרות שהיא הפרעה קשה ואף מסוכנת לעתים יותר מאשר הפרעת חרדה. אני ממליץ לך על שילוב של תרופות יחד עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיכול לעזור לך. מעבר לתרופות שניסית בעבר ניתן לנסות גם לוסטרל, צמבלטה, סרוקוול וטראזודיל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה