סרוקוול ואינווגה.............................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/03/2021 | 20:09 | מאת: יעקב

שלום רב, לוקח אינווגה 9 מ"ג וטגרטול 800 מ"ג cr ולוסטרל 100 מ"ג (הורד מ200 מג) ומירו 30 מ"ג לטיפול בסכיזופרניה כולל תסמינים שליליים מובהקים של המחלה ולטיפול בדיכאון וחרדה וocd ללא הצלחה בטיפול בתסמינים שליליים ובדיכאון ובהרגעה והגעתי למבוי סתום , מעוניין לחזור לסרוקוול במקום אינווגה וליטול ציפרלקס במקום לוסטרל ? האם זה צעד נכון ? האם יש יתרון לסרוקוול במקום אינווגה? יש לציין שעם אינווגה אין לי מחשבות פסיכוטיות אבל יש לפעמים התפרציות כעס, האם יש יתרון לציפרלקס במקום לוסטרל? לכמה מ"ג סרוקוול מקבילים 9 מ"ג אינווגה ? בתודה

07/03/2021 | 03:53 | מאת: יעקב

אני מסרב ומפחד מלקחת לפונקס בגלל תופעות הלוואי שלה ? האם אפשר לשלב אינווגה 6 מ"ג וסרוקוול 200 מ"ג או אינווגה 3 מ"ג וסרוקוול 400 מ"ג? תודה

שלום יעקב. אני מבין את ההתלבטות שלך. לפונקס נחשבת לתרופה האנטי-פסיכוטית היעילה והחזקה ביותר, אך בעלת תופעות לוואי רבות ודורשת מעקב תכוף של בדיקות דם. כיום ידוע כי שילוב של תרופות אנטי פסיכוטיות יכול להגביר את יעילות הטיפול התרופתי. שילוב של אינווגה וסרוקוול הוא בהחלט מקובל ויכול להועיל. ממליץ להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל. בהצלחה.

שלום רב. סרוקוול ואינווגה נחשבות לתרופות אנטי פסיכוטיות יעילות ונוחות. היתרון של סרוקול הוא שהוא עוזר גם לשינה בלילה וגם בעל אפקט טיפולי לחרדה ודיכאון, החיסרון הוא שהוא גורם לעייפות רבה יותר מאינווגה ויותר תופעות לוואי של עלייה במשקל. אין הבדל ביעילות בין צפרלקס ולוסטרל. אינווגה 9 מ"ג מקביל לכ-800 מ"ג סרוקוול. בהצלחה

שלום יעקב. אין יתרון במקרה שלך לצפרלקס על לוסטרל. כמו-כן אין הבדל משמעותי בין אינווגה לסרוקוול. אני ממליץ לך לשלב אינווגה וסרקוול ביחד - סביב אינווגה 9 מ"ג וסרוקוול עד 300 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה