איבחון סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/03/2021 | 15:45 | מאת: מ.

שלום, אובחנתי כלוקה בסכיזופרניה. לא אפרט את כל האירוע, אולם ארשום כי הדבר נעשה בעת פנייתי לגורם מסוים, וכי פסיכיאטרים עמם אני בקשר ארוך סבורים כי כלל אינני לוקה או לקיתי בסכיזופרניה או בפסיכוזה. אני חושש מאוד מסיכונים אפשריים שאבחנה זו נושאת בעתיד, כולל פגיעה וחסימת אפשרויות להגירה, ביטוח חיים וכו'. האם אבחנה כזו ניתן 'לתקן' לשם מניעת נזקים מאין אלה? תודה.

שלום רב. אבחון של הפרעות פסיכיאטריות הינו קליני ותצפיתי בלבד. אין לנו כיום בדיקות דם או הדמייה הקובעות אבחנה פסיכיאטרית. לעתים ישנם שגיאות באבחון פסיכיאטרי לאור תסמינים חופפים בין הפרעות שונות. לאור זאת, אם אתה סבור כי קיימת שגיאה באבחון הפסיכיאטרי שלך עליך לפנות לפסיכיאטר המטפל ולדון עמו בשאלה זו. רצוי גם לפנות לחוות דעת שנייה. במקרים רבים ניתן לערוך אבחון מחדש במסגרת של טיפול יום, מעקב מרפאתי מסודר או אבחון פסיכודיאגנוסטי. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה