האם להמתין 8 שבועות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/03/2021 | 11:58 | מאת: אפי

ד"ר שלום.בשל הפרעת פניקה מתמשכת שגורמת לסבל יום-יומי רב, לאחר שטיפול בויאפקס XR עד מינון 300 מ"ג לא סייע, המינון הורד בהדרגה ל-150 מ"ג. כל ירידה במינון גרמה לתנודות קשות במצב הרוח והחרדות. הפסיכיאטר המליץ להתחיל לוסטרל 100 מ"ג בדחיפות ולצד זאת בנתיים להמשיך עם הויאפקס XR כדי "לא ליצור זעזוע נוסף במערכת". אני תחת הטיפול המשולב 40 יום. יש אולי יותר אנרגיה אבל התקפי הפניקה נמצאים ומתחוללים כל יום ובגדול. האם לאחר 40 יום ניתן כבר להסיק כי נדרש שינוי תרופתי כמו העלאת מינון לוסטרל או שיש להמתין לפחות 8 שבועות עד קבלת החלטה שכזו? האם עקב שילוב של לוסטרל עם ויאפקס נדרש בשלב זה לבצע בדיקות דם לראות כי התרופות לא השפיעו לרעה על המצב הגופני (כמו פגיעה בתפקודי כבד לדוגמא)וגם לשלול גורם גופני לבעיה? ושאלה אחרונה, חיסון קורונה שני שבוצע לפני שבוע עלול להגביר חרדות או לשנות את תמונת הדם בבדיקות דם כיון שפועלים נוגדנים של החיסון בצורה אינטנסיבית? אשמח מאוד מאוד למענה.

שלום אפי. לאורך זמן לא מומלץ לטפל במקביל בשתי התרופות וויפאקס ולוסטרל עקב תופעות לוואי ולכן הייתי ממליץ לך להעלות מנון לוסטרל תוך הפחתה וסיום הדרגתי של וויפאקס. אין צורך לבצע בדיקות דם מיוחדות בשלב זה. מומלץ בנטילת תרופות אלו לבצע בדיקות דם שגרתיות לכימיה ותפקודי כבד אחת לשנה. לא ידוע על השפעה של חסון לקורונה על יעילות תרופות נוגדות דיכאון וחרדה ולא צפוי להשפיע משמעותית על מצב חרדה ודיכאון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה