כדורים- נינוחות ורוגע

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/02/2021 | 13:09 | מאת: יקיר

שלום ד"ר.אני בן 35 סובל מהפרעת חרדה כללית כרונית אשר החמירה להתקפי חרדה. גם לפני התקפי החרדה, לא הצלחתי להרגיש חופשי ומשוחרר או נינוח. SSRI למינהם לא עזרו מספיק. כך גם SNRI. הרופא ממליץ על המשך עם כדור SSRI ובנוסף גם וולבטורין אשר לדבריו יגרום לי להרגיש יותר הנאה ויותר נינוחות. אני מאוד חושש מהוולבוטרין כי קראתי שהוא עלול לערור את מערכת העצבים ולהגביר חרדה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

שלום יקיר. התרופה וולבוטרין היא תרופה אנטי דיכאונית מעוררת ועל כן מתאימה לטיפול במצבי דיכאון בהם יש מלנכוליה והיעדר כוחות. כמו-כן התרופה יכולה לעזור בשיפור קשב וריכוז. וולבוטרין פחות יעילה בטיפול בחרדות ולעתים אף עלולה להגביר חרדות ולכן לא מומלץ להיעזר בה בהפרעות חרדה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה