נוגדי דיכאון בסכיזופרניה...................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/02/2021 | 15:38 | מאת: יעקב

האם הורדת מינון נוגדי דיכאון במיוחד ssri ו snri בסכיזופרניה מורידה רמת עצבנות והתפרציות כעס אצל המטופל המאובחן בסכיזופרניה ?? אם כן מהי הסיבה לכך ? האם הדבר נכון לגבי מירו ? האם בסכיזופרניה הוספת מייצב מצב רוח במקרה הזה טגרטול לנוגד פסיכוזה אטיפי מורידה התפרציות כעס גם ללא טיפול בנוגדי דיכאון ומשפרת את התמונה הקלינית ? המון תודות

שלום יעקב. ניתן להשתמש בבטיחות רבה בנוגדי דיכאון בחולים סכיזופרניים אשר סובלים מדיכאון. זאת בנוסף לטיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול בסכיזופרניה עצמה. יש להדגיש כי תרופות נוגדות דיכאון אינן משמשות לטיפול ישיר בסכיזופרניה. אם תרופה נוגדת דיכאון גורמת לעצבנות וכעס כדאי להפסיקה. מירו דווקא תורמת לשינה ולהרגעה. כמו-כן משתמשים לעתים בתרופות מייצבות מצב רוח כמו טגרטול בחולים הסובלים מסכיזופרניה לצורך הורדת התנהגות תוקפנית, עצבנות ושינויים במצב הרוח. טגרטול לא משמש לטיפול בדיכאון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה