שינוי תרופתי איך אעבור זה יהי לי קשה ???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/02/2021 | 23:13 | מאת: אייל

שלום דר !! אמרו לי וגם אני חש וגם קראתי שבעיקבות נטילת תרופה סרקואל נהיה לי עצירות חזקה מאוד . היום הייתי אצל הרופא המטפל שלי שהמליץ להמיר ולהפחית בסרקוואל ולהוסיף פרפנאן שאיני יודע מה יהיה טיבו . ופשוט נכנסתי לבית מרקחת ולא קניתי את התרופה . אציין שאני סוג של אדם שכאשר מפחיתים לי מינון ישר מרגיש בהרבה פחות טוב . אז באם תוכל לסייע לי טכנית איך אעשה את השינוי מבלי להיפגע יותר מדאי וגם הסבר על הפרפנאן . הדר אמר לי להפחית סרקאאול ל 75 מ"ג ולקחת פרפנאן של 4 מ"ג פעמיים ביום . אודה על תגובתך . תודה ולילה טוב

שלום אייל. תרופות רבות עלולות לגרום לעצירות, ביניהן גם סרוקוול. ראשית הייתי מציע לך להתמודד עם העצירות ע"י שתיית מים מרובה, תזונה עשירה בסיבים או תוספי סיבים. אם לא עוזר ניתן להפחית מנון סרווקול ולהתחיל במקביל פרפנאן ישירות 8 מ"ג. גם פרפנאן עלול לגרום לעצירות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה