נוגדי דיכאון בסכיזופרניה...............................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/02/2021 | 19:13 | מאת: יעקב

שלום , האם נוגדי דיכאון בסכיזופרניה מטפלים בתסמינים שליליים או "סתם מטפלים בדיכאון" ? השאלה היא האם נוגדי דיכאון בסכיזופרניה מטפלים בתסמינים שליליים על כל המשתמע מכך כמו חוסר מוטיבציה וחוסר יוזמה וחוסר רצון וחוסר עשייה ואדישות ....? איזה מנוגדי הדיכאון הכי עדיף בסכיזופרניה : מירו , ציפרלקס או לוסטרל או ברינטלקס או מרוניל ? האם כאשר יש סכיזופרניה והמטופל נוטל תרופה אנטיפסיכוטית אטיפית האם הוא יכול ליטול את השילוב הזה מירו+ssri , או זה מכביד עליו תופעות לוואי??

שלום יעקב. תרופות נוגדות דיכאון אינן יעילות בטיפול בסימנים שליליים של מחלת סכיזופרניה כמו אפאטיות, חוסר מוטיבציה וליקוי בהתנהלות. בהרבה מקרים חולים סכיזופרנים סובלים גם מדיכאון ולכן כדאי לשלב גם טיפול בנוגד דיכאון. אין יתרון לנוגד דיכאון מסוים. ניתן להשתמש בנוגד דיכאון עם תרופה אנטי םסיכוטיתץ בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה