מעבר מציפרלקס לסימבלתה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/02/2021 | 17:05 | מאת: אנונימית

היי, בייעוץ פסיכיאטרי אני צריכה להפסיק לקחת ציפרלקס ולהתחיל לקחת סימבלתה. הייתי מעל שנתיים על 15 מ״ג ציפרלקס ואחר כך שבועים ניסיתי 20 מ״ג בייעוץ הפסיכיאטרית ולא היה שיפור במצב, הורדנו ל-15 מ״ג לתקופה של 4 ימים ועכשיו היום הראשון שאני כבר על 10 מ״ג. מצד אחד זאת נראת לי ירידה חדה במינון אבל מצד שני מה שהפסיכיאטרית המליצה זה להתחיל לקחת 30 מ״ג סימבלתה כשאגיע ל-10 מ״ג ציפרלקס וזה יאזן אחד את השני. הדאגה שלי (כמישהי עם פחד ממחלות וכו׳) היא לגבי סינדרום סרוטונין, הבנתי שהתסמינים מתבטאים בקשיחות שרירים, רעד, בחילות ובעיות עיכול ודברים כאלה שיכולים להתפתח למצב מסוכן. אני בלי קשר סובלת מקשיחות בשרירים, בזמן חרדה זה ממש רע, גם רועדת, גם מרגישה חום, גם דברים דומים לאלה שכתוב ולכן פוחדת שלא אצליח לזהות במידה וזה יקרה או שבכלל אחשוב שאכן אני חווה תופעות לוואי אך זה יהיה רק התקף חרדה. הבנתי שהסיכוי שזה יקרה קלוש אך בכל זאת לא יודעת איך לעשות את המעבר הזה בצורה חלקה כפי שאפשר.

שלום רב. מקובל לבצע החלפות טיפול בין תרופות בשיטת החלפה הדרגתית ומקבילה עם הורדה של תרופה אחרת והתחלת תרופה שנייה עם עלייה הדרגתית במינון. הסיכון לתסמונת סרוטונין במקרה זה נמוך מאוד היות וההחלפה היא זמנית. אם יש לך ספק וחשש ניתן לבצע החלפה מדורגת יותר או להפסיק קודם צפרלקס ואז להתחיל צמבלטה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה