שילוב של 2 תרופות יחד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/01/2021 | 21:32 | מאת: רועי

שלום. הפסיכיאטר רשם לי לוסטרל 100 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה ופאניקה. אמר לי לעלות מינון בהדרגה ובמקביל להמשיך עם הויפאקס XR במינון 150 מ"ג (אשר לא יעיל כבר)ולבוא עוד חודשיים לביקורת. אין סכנה משילוב שכזה בין שתי התרופות?

שלום רועי. באופן כללי לא מומלץ לשלב ביחד תרופות ממשפחת SSRI כמו לוסטרל לבין תרופות ממשפחת SNRI כמו וויפאקס. בדרך כלל זה לא יעיל ועלול אף להביא לתופעות לוואי משמעותיות כמו תסמונת סרוטונין שהיא אף מסוכנת. ממליץ לשקול המשך טיפול עם תרופה אחת בלבד והלעלות אותה למנון מקסימלי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה