חרדות ,קורונה, פרוזק ...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/01/2021 | 06:48 | מאת: דנה

בעבר נטלתי פרוזק לסירוגין( חרדות) ובגלל שמצבי השתפר הפסקתי. בגלל הקורונה נכנסתי לחרדות גדולות שהתגברו לאחר קבלת חיסון קורונה. ביום החיסון בערב החלטתי שאני מתחילה לטול שוב פרוזקלאחר כחצי שנה בה לא נטלתי. כי אני פשוט לא מסוגלת עם החרדות יותר ( נשאר לי בבית) התחלתי במינון של כדור אחד ביום ( של 20 מג) ( בעבר נטלתי 2 כדורים 40 מג אך לא רציתי להתחיל במינון כה גבוה) אני חמישה ימים אחרי. ועלתה בי המחשבה עכשיו שאולי יעילות החיסון נפגמת אם מתחילים ליטול 20 מג פרוזק מיד לאחר חיסון. מאז אני בחרדות אינסופיות שהחיסון לא עובד/ יעבוד עליי . אשמח לדעת אם ניתן להתחיל טיפול פרוזק לאחר חיסון ושזה לא יפגע ביעילות?

שלום רב. קודם כל ממליץ לך להתחיל טיפול תרופתי רק ביעוץ ומעקב של רופא מומחה. מעבר לכך לא ידוע על השפעה של תרופות נוגדות דיכאון ובכללן פרוזאק על חיסון קורונה וסביר להניח כי לא קיימת השפעה זו, כך שאת יכולה להיות רגועה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה