קלונקס , הפרעות שינה , דיכאון , חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/01/2021 | 07:45 | מאת: אנסטסיה

היי , אני בת 24 מאובחנת עם ptsd ,דיכאון קליני, הפרעות שינה ,הפרעת אישיות גבולית, ותגובה חרדתית ודיכאונית. הבעיות עצמן התחילו בגיל הרבה יותר צעיר לכיוון גיל ה14 .. לאחר כמה שנים התגברו הבעיות החרדות והפחדים והתפתחו להן בעיות שינה , עקב מחסור חמור בשינה, ולאחר בדיקות רפואיות שנעשו אין כל בעייה בריאותית פיזית או נירולוגית שמפריעה חלילה למהלך שינה תקין . בנוסף אני ניסיתי את רוב סוגי הכדורים לטיפול בבעיותיי זה התחיל בגיל צעיר שטיפלו בי ברספרידל 1מ"ג ביום כמעט כל תקופת ה"טיפש עשרה" בסביבות גיל 20 התחילו הבעיות להחמיר ואז התחלתי טיפול במירו 30 למשך שנה וחצי ועברתי סבל נוראי איתו , עברתי לתרופה פרפנאן במשך כמה חודשים לאחר מכן גם היא לא עזרה לי ,פרוטיאזין למשך 4 חודשים ללא תוצאות , ופריזמה שאני לא לוקחת באופן קבוע . לאחרונה נתנו לי מרשם לקלונקס 2 מ"ג לפני השינה ואני מרגישה שהכל די בסדר , אבל עדיין יש לי התעוררויות בלילה כמובן ברמה פחותה מבלי הכדור אבל עדיין אני קמה וקשה לחזור לישון , אני לוקחת את הקלונקס כל כמה ימים ...יומיים כן יום לא ,שלושה ימים לא ואחרכך יומיים כן .. מהפחד של ההתמכרות לתרופה .. הפסיכיאטרית המליצה לי לא לקחת כל יום מאוד קשה עם ההפרעות שינה האלו והחרדות המלוות איתן ביחד . התייאשתי ! קשה לי להאמין שאפשר לישון בצורה נורמלית יותר מ4 שעות מבלי להתעורר באמצע כל 40 דק, שעה .. אשמח לשמוע המלצות על משהו יותר חזק מקלונקס אולי שיכול לעזור או משהו באותה הרמה שיעזור לי גם לחרדות וגם להפרעות השינה הקשות , כמובן שלהפרעות שינה מלווה כעס עצבנות דיכאון שהחריף ורוגז בגלל המחסור בשעות שינה . אני כמעט ולא יוצאת מהבית , ומיואשת . אשמח לקצת עזרה בנושא ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת על מה אפשר לעשות ואיך אפשר לטפל בזה .. תודה רבה מראש .

שלום רב. אני מתרשם בהחלט מהסבל והמצוקה שלך. ע"פ האבחנות מדובר במקרה מורכב הדורש התייחסות טיפולית גם מבחינה תרופתית, גם מבחינה פסיכולוגית וגם מבחינה שיקומית. לגבי השינה אני ממליץ לשקול טיפול בתרופה סרוקוול במנון 50 מ"ג עד 100 מ"ג שיכול לעזור בשינה, הרגעה וייצוב מצב רוח. ניתן לשקול גם טיפול בתרופה טראזודיל 50 עד 200 מ"ג לשינה והרגעה וכן כנוגד דיכאון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה