הערכת מצב-להמתין עד התייצבות לאחר שינוי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/01/2021 | 12:19 | מאת: טל

ד"ר רוזיצקי שלום. בעיית הבסיס היא הפרעת חרדה. האם שינוי תרופתי ב-SNRI כלומר ירידת מינון מינון מגביר חרדות באופן זמני עד שהמוח מתייצב על המינון החדש? אם כן,כמה זמן לוקח למוח להתייצב על המינון החדש?סביר שתקופה של יותר משבועיים עד איזןן? ירדתי ב- 09/12 מויפאקס XR מינון 300 מ"ג למשך שבועיים ל-225 מ"ג ושוב ל-150 מ"ג משך שבועיים. עדיין נמצא במצב שאני כל הזמן לא רגוע כאילו התקפי פאניקה וחרדות שנמשכות כל יום ברוב רובו של היום. האם זוהי העת לפנות לפסיכיאטר ליעוץ או להמתין עוד קצת להתייצבות של המוח על המינון "החדש" אליו ירדתי לפני שבועיים (150 מ"ג)כדי שיהיה ניתן לעשות הערכת מצב נכונה?

שלום טל. בכל שינוי תרופתי לוקח בערך שבועיים עד חודש להשגת אפקט תרופתי יעיל במח. אם לאחר תקופה זו עדיין אתה סובל מאי שקט והתקפי חרדה אזי או שיש צורך לעלות מינון חזרה או להחליף לגמרי תרופה על מנת להשיג אפקט טיפולי יעיל. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה