תרופה קבועה בשל מצב כרוני או הפסקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/01/2021 | 22:24 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. אני סובל מחרדות כלליות מגיל נערות והפרעת פאניקה. מספר תרופות לא עזרו משך השנים עד שנתנו לי סרוקסט וזה עזר מאוד. האם לאחר שנה וחצי עם הטיפול התרופתי ללא חרדות ניתן לשקול הפסקת טיפול וסביר כי החרדות לא יחזרו ?או שהיות ומדובר בהפרעה כרונית שורשית נטילת התרופה היא לטווח ארוך כתרופה קבועה בדיוק כפי שחולי סכרת זקוקים לתרופה לאיזון?

שלום יאיר. הפרעת חרדה כללית והפרעת פאניקה אשר נמשכות מגיל הנעורים הם בעלי סיכון גבוה למהלך כרוני מתמשך. עם זאת בהפרעות אלו יכולות להיות תקופות "שקטות" שיכולות להמשך שנים. אם שנה וחצי של טיפול תרופתי הביאו להפוגה מלאה וקבועה אפשר להפסיק טיפול תוך כדי מעקב וייתכן כי ההפוגה ללא תרופות תימשך תקופה ארוכה. ממליץ מאוד לשלב טיפול CBT אשר יכול להחזיק ולמנוע התלקחות בהמשך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה