שילוב מספר תרופות להפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/12/2020 | 17:55 | מאת: עומר

שלום ד"ר. אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת והתקפי פאניקה. לאחר ניסיון שלא עזר עם ציפרלקס, רסיטל ופאקסט במשכי זמן ובמינונים מקסימליים- לא נראתה הטבה משמעותית. לכן ניתן לי ע"י פסיכיאטר קלונקס 2 מ"ג אשר העלים את התקפי הפאניקה אך לא שינה את הפרעת החרדה הבסיסית ממנה אני סובל. הוסיפו לי ויאפקס XR וגם כאן לא נראה שיפור גם לא במינון 225 מ"ג. הפסיכיאטר המטפל הציע לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים הכימים ע"י העלאת ריכוז של סרוטונין (ע"י חזרה לציפרלקס 20 מ"ג), העלאת ריכוז של הגאבא (המשך עם קלונקס 2 מ"ג) והעלאת ריכוז דופאמין ונוראדרנלין (ע"י וולבוטרין XR). האם אין סכנה שוולבוטרין יחמיר חרדות? יש סיכוי טוב ליציאה מהמצב עם הטיפול שהציע הפסיכיאטר?

שלום עומר. סבלך נוגע ללב ואני מקווה שתמצא מזור ותרופה. וולבוטרין בדרך כלל יעיל הרבה יותר להפרעות דיכאון והרבה פחות עוזר להפרעות חרדה ולעתים אף עלול להביא להחמרה. ממליץ לשקול תוספת סרוקוול במניון נמוך לפני שינה, תוספת תרופות כמו טראזודיל או בונסרין. ניתן לשקול תוספת למוגין. כמו-כן ניתן לשקול טיפול באנאפראניל או נורטילין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה