התייעצות לגבי תרופה שפעם עזרה וכיצד להמשיך הלאה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/12/2020 | 22:22 | מאת: חיים

שלום, לפני כשנתיים טופלתי בציפרלקס מספר שנים שמאוד עזר לי אך לאחר מספר שנים של שימוש ההשפעה פחתה מאוד ובשנים האחרונות אני מחליף כדורים שונים SSRI/SNRI ללא הצלחות מיוחדות עם השפעות חלקיות ממש . מהניסיון שלך האם יש טעם לנסות טיפול ברסיטל/ציפרמיל ויש אפשרות שכן ישפיע? יש טעם בעתיד לנסות לחזור לציפרלקס עצמו ויש אפשרות ששוב יעזור? פשוט החלפת תרופות זה לא דבר קל עבורי והייתי מעדיף לדעת מראש עד כמה שאפשר מניסיון על מטופלים אחרים האם יש טעם בכלל ללכת לכיוון הזה או להמשיך לנסות תרופות אחרות מהקבוצה ומה מקובל לעשות במקרה כזה . תודה

שלום רב. אם צפרלקס עצמו לא עוזר אין טעם לנסות רסיטל או צפראמיל. בהחלט כדאי להימנע ככל האפשר מהחלפת תרופות תכופה ולנסות אסטרטגיה של תוספת טיפול תרופתי- אוגמנטציה על תרופה קיימת. למשך אפשר להשתמש בצפרלקס 20 מ"ג ולהוסיף לה אריפלי 5-10 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה