אשפוז במחלת נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/12/2020 | 18:48 | מאת: חסוי

יכול להיות סיטואציה כזאת שבחור שרב עם אחד ההורים המטומטם שלו והוא חולה סכיזופרניה והוא גם צעק על ההורה וזה קרא לפסיכיאטר והפסיכיאטר אמר לבחור שיראה לו שהוא לוקח טיפול או שזה יגיע לפסיכיאטר המחוזי וייגמר באשפוז בכפייה ?

שלום רב. בישראל ניתן לאשפז בכפייה רק בשילוב של מצבים פסיכוטיים חריפים יחד עם ליקוי בתובנה וסירוב לטיפול יחד עם אובדנות ומסוכנות מיידית. אם אחד מהתנאים לא מתממש לא ניתן להוציא הוראת אשפוז בכפייה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה