כאבי חזה ונטילת ריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/12/2020 | 08:56 | מאת: אבי

שלום, אחי בן 22 ונוטל ריספרדל(בלבד) במשך כשנה וחצי כרגע במינון של 1.5 מג (ככל הנראה מסכיזופרניה) לפני כמה חודשים הרגיש כאבי ביד שמאל בהרמה של דברים ולפעמים כאבי חזקים בחזה במשך היום האם יש קשר לנטילת התרופה? האם ידוע על מקרים אלו? האם יעזור הורדה של המינון במקרים אלו? תודה

22/12/2020 | 10:12 | מאת: אבי

יש לי טעות בשאלה :הכאבים לא היו ביד שמאל כי אם בחזה בזמן הרמה של דברים ביד השמאלית. ועוד דבר התרופה ניתנה בהדרכת הפסיכיאטר ואחי לא מודע לזה שהוא נוטל את התרופה.

שלום אבי. רספרדאל עלול להביא לעתים לתחושת גודש בחזה הגברי ואף להפרשת חלב עקב עלייה ברמת הורמון פרולקטין. כדאי לבצע בדיקת דם לרמת הורמון פרולקטין ולערוך בירור בנושא. מעבר לכך לא הראה כי רספרדאל במנון כזה יגרום להפרעות קצב לבביות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה