חוסר אמפטיה ממשפחה מורחבת שגורמת להדרדרותי הנפשית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/12/2020 | 22:45 | מאת: לינדה

היי ד"ר אני בת 39 עם הפרעת אישיות הפרעת דכאון וחרדה אימא שלי יש אוסידי לאבא שלי התחלת דמנציה אני גרושה ללא ילדים גרה עם הוריי....טובנוסף לכל מתברר שהדודות מאשימות אותי בחוסר יכולת של אחי למצוא כלה.(רווק צעיר ממני ב5 שנים) שלא לדבר על כך שנמאז גרושיי בגיל 24 מאחלות לי להשאר לבד כי מי ירצה גרושה? סבחורה משומשת? לצערי הרב אימי מאוד תלותיתל בי ולא מוכנה לבקר את האחיות המעפנות שלה בלעדיי...ורוב הזמן הן משפיעות מאוד לרעה על מצבי הנפשי הרעוע ממילא? כנ"ל לציין שאינה מאפשרת לי לקבל טיפול פסיכולוגי בטענה שאני אדבר על המשפחה בטיפול ואתמודד עם בעיותיי לבד? פניתי לרווחה נתקלתי באטימות מחרידה ומבחילה? מה יכולה לעשות? מרגישה במלכודת,. מצבי הנפשי רע ביותר....ואין לי עם מי לדבר גם תרופות נוגדות דכאון אחרי השפעתן הרעה והמסרסת של דודותייי לא עוזרת כבר

שלום לינדה. המצוקה הנפשית שלך נוגעת ללב ואת מתארת מצוקה משפחתית קשה ביותר. את צריכה לדעת כי כיום בפני כל אזרח פתוחה האפשרות לפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי בקופת החולים שלו ולקבל טיפול בריאות הנפש בסל הבריאות. ניתן לעזור לך בטיפול תמיכתי ופסיכותרפיה ולשקול טיפול תרופתי על מנת להבטיח לך חיים טובים יותר. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה