הפרעת פאניקה וגמילה מקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/12/2020 | 23:00 | מאת: יוסי

ד"ר שלום. לקחתי שנים רבים קלונקס 2 מ"ג כל יום נגד התקפי פאניקה היות ומספר SSRI לא עזרו. כעת הקלונקס הפסיק גם הוא לעזור ופניתי לפסיכיאטר אשר המליץ לנסות ונלפקסין XR במינון 225 מ"ג ובמקביל לרדת בקלונקס בהדרגה למינון 1 מ"ג. חלפו חודשיים ואני חווה ממש חרדות חזקות אשר אני מתרשם שהן מגיעות כתופעה של גמילה מהקלונקס הממכר. האם חודשיים הוא פרק זמן סביר לייחס לתופעת גמילה כתוצאה מהפחתת מינון קלונקס? איך יודעים האם מדובר בתופעת גמילה או חזרה של הפרעת הפאניקה הבסיסית?

שלום יוסי. לא סביר שתסבול מתסמיני גמילה חזקים כחודשיים לאחר הורדה הדרגתית של מנון קלונקס מ-2 מ"ג ל-1 מ"ג. תסמיני גמילה הינם בדרך כלל לא ספיפיים וכוללים מתח פנימי, רעד, עצבנות כללית והפרעות שינה. תסמינ חרדה הקשורים להפרעת חרדה אמורים להזכיר לך את תסמיני החרדה המקוריים ובד"כ יתבטאו בהתקפי פאניקה עם תחושות של פחד מוות או פחד להשתגע וכן חרדת ציפייה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה