תרופות בהריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/10/2007 | 10:52 | מאת: יעל

אני רוצה להכנס להריון וסובלת מסכיזופרניה. איזה תרופות בטוחות לשימוש? אמרו לי שפרפנאן בטוח לשימוש אבל שני פסיכיאטרים כבר אמרו לי שהתרופה הזאת לא בטוחה לשימוש בהריון. מי צודק? בנוסף אני לוקחת גם מרוניל וטרנקסל. האם הן בטוחות?

08/10/2007 | 22:50 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין מידע חד משמעי בנושא. כלומר- התרופה לא שייכת לתרופות שיודעים שהיא גורמת סיכון לעובר (למרות נסיון של שנים רבות ומליוני מטופלים). מאידך אף גורם לא קבע חד-משמעית שהיא בטוחה. על מרוניל יש פחות מידע. טרנקסל אסורה בשימוש בשליש הראשון של ההריון. אם את רוצה מידע מוסמך את יכולה לפנות בטלפון למרכז המידע על תרופות בהריון בבי"ח הדסה, בטל' 02-6243669/3 בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה