אריפלי 5 מג' כתוספת ואקטיזיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/08/2020 | 17:16 | מאת: אדם

שלום. נוטל ארבעה חודשים ויאפקס XR במינון 300 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה אחרי שמינון נמוך יותר לא עזר. לצערי גם זה לא עזר ואז הוסיפו לי אריפלי 2.5 מג' משך 4 שבועות ללא שיפור. הועלה לפני 8 ימים מינון אריפלי ל-5 מג' מאז אני סובל מאי שקט מייסר וחוסר מנוחה קיצוני המזוהה כאקטיזיה. האם בשלב זה יש להמשיך כרגיל עם הטיפול למרות האקטיזיה כיון שההשפעה של האריפלי על חרדות עדיין אינה פעילה? או לשקול הוריד מינון אריפלי ל-2.5 מג' ולתת לו צ'אנס משך 2 - 3 חודשים מלאים בסבלנות? אודה לעזרתך.

שלום אדם. אריפלי עלול לגרום בתחילת טיפול לתופעות לוואי של עוררות ומתח פנימי. בדרך כלל זה עובר תוך שבועות בודדים. אם תופעות אלו בלתי נסבלות ואין שיפור ממשי במצבך נראה כי תוספת אריפלי אינה עוזרת לך. ממליץ לשקול החלפה לתרופה אחרת.בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה