אריפליי ועירנות מוגברת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/08/2020 | 07:05 | מאת: יאיר

אני סובל מחרדה שלא הגיבה טוב למינון מכובד של ויאפקס XR ולכן הוסף לי חיזוק אריפלי 5 מ''ג לפני 5 ימים. אני מרגיש בימים האחרונים עירנות מוזרה, כלומר לא מרגיש רצון לישון כפי שהייתי רגיל. אני לא מצליח לישון יותר מ-6 שעות בלילה ובצהריים לא מסוגל להירדם (שינה טובה של 8 שעות מסייעת להרגעה ונינוחות ואני לא מצליח לישון פרק זמן כזה מאז תוספת האריפליי). האם זוהי תופעת לוואי זמנית או קבועה? אציין שמינון נמוך מכך 2.5 מ"ג משך 4 שבועות לא תרם למצבי ולכן הועלה המינון ל-5 מ"ג. האם יש תחליף לאריפליי שאינו פוגע מגביר עירנות ולא פוגע במשך השינה?

שלום יאיר. בדרך כלל אריפליי נחשבת לתרופה יציבה וטובה. תופעות לוואי כאלה יכולות להיות בתחילת טיפול וצפויות לעבור תוך שבועות בודדים. אם זה בלתי נסבל ואין שיפור בחרדה ממליץ לעבור לתרופה אחרת כגון רספרדאל, סרוקוול או אולנזפין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה