טיקים אצל ילדה בת 11 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/07/2020 | 14:14 | מאת: אלי

שלום רב, הבת שלי בת 11 וחצי, ילדה בריאה באופן כללי. מזה כשלושה שבועות החלו אצלה טיקים חוזרים שמתבטאים בתנועה אחת חוזרת של שבריר שנייה באיזור הצוואר. השאלה שלי היא - 1. האם דורש טיפול / אבחון בשלב זה? 2. האם עלי להעיר לה או להתעלם? תודה רבה על ההתייחסות!

שלום אלי. טיקים מוטוריים- התכווצויות שריר ספונטניות כתוצאה מגירוי חשמלי אקראי הינן תופעה מוכרת בילדים ואינה מהווה מחלה. אם יימשך ממליץ על יעוץ נוירולוגי. לא מדובר במקרה חירום. אין צורך להעיר וזה רק יגרום למצוקה נפשית שכן טיק הינו תופעה בלתי נשלטת. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה