הפרעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/10/2007 | 00:38 | מאת: שואל

מהם המאפיינים העיקריים של הפרעת אישיות גבולית?

05/10/2007 | 08:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, "הפרעת אישיות" בכלל הינו דפוס אישיותי מוקצן המלווה את האדם לאורך כל חייו הבוגרים וגורם לו לקשיים בינאישיים, קושי להשתלב במסגרות, בעבודה וכו'. האדם עצמו בד"כ לא חושב שמשהו פגום אצלו ונוטה להאשים את הסביבה ("הם לא מבינים...."). הפרעת אישיות רבולית מתאפיינת בראית המציאות בשחור-ולבן, הכל או טוב או רע, והדברים יכולים להשתנות ולהתהפך במהירות. מישהו שעד לפני זמן היה החבר הכי טוב הופך בפתאומיות לאויב הכי גרוע. מאפיין נוסף הוא נטיה לדיכאון, נטיה לשימוש באלכוהול וסמים, ונטיה לפגיעה עצמית בכל מיני אופנים. אנשים כאלו נוטים להתחבר מהר מאד לאנשים אחרים, אבל גם להפרד במהירות. כל החיים שלהם מלאי דרמות. לא תמיד יופיעו כל הסימנים שתארתי (ביחוד לא תמיד רואים את השימוש באלכוהול וסמים), אבל זוהי בערך התמונה הכללית.

05/10/2007 | 18:03 | מאת: אהבה

האם אינך רואה דוקטור את הבעיתיות?? בסביבה הקרובה שלי יש הרבה אנשים כאלה שאם רק יציגו את ה"פרופיל האישי" שלו עם מספיק דגש על הצדדים הזליליים, כל פסיכיאטר חסר תובנה יגדיר אותם כבעלי הפרעת אישיות גבולית, בשעה שבשבילם פשוט מדובר על אורח חיים צריך לבדוק במקביל, קדום כל אם האדם בעצמו סובל מההפרעה הזאת או ראק סביבתו הקרובה המשופעת ב"כוונות טובות" כמו כן צריך לבדוק: האם הוא מצליח לתפקד ביומיום למרות ההפרעה האם הוא מגשים מטרות אישיות האם הוא פועל עם מודעות עצמית האם הוא מתפתח באופן אישי מה כל כך מסוכן בזה שאוהב נהיה לאוייב, אפילו עגנון כותב על זה סיפור שלם, זוהי דרך העולם. מדוע אם מישהו טוען שמזיקים לו דווקא אותו צריך לאבחן???

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה