הפרעה ביפולרית וסוגייה השונים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/10/2007 | 18:37 | מאת: נף

שלום ד"ר , אני נוטל ליתיום למעלה מ- 20 שנה במינון מצומצם ( 600 מ"ג ) תגובות טובות בבדיקות דם . אשפוז אחרון היה לפני 25 שנה ! . ללא שינויים אפקטיבים מאז תחילת הטיפול . האם העובדה שהנני נוטל מינון מצומצם שלך ליתיום ללא שינויים אפקטיבים מעידה שמדובר בהפרעה ביפולרית קלה ? . האמת היא שאני פוחד להפסיק טיפול זה , גם אם הומלץ ע"י מספר רופאים מקצועיים בעבר . שוב - האם מדובר בהפרעה מינימלית ? או מגיורית ? תודה לך וחג שמח נף

04/10/2007 | 19:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, עוצמת ההפרעה נקבעת על-פי ההסתמנות בזמן פעילות המחלה. כאשר המחלה מטופלת היטב (כמו במקרה שלך) לא ניתן לקבוע את עוצמת המחלה. לפי דבריך אני מבין שהיית חולה מספר שנים עד שהגעת לאיזון, ואף הגעת לאישפוז. במצב דברים זה לא הייתי ממהר להפסיק טיפול, ביחוד אם הוא לא גורם להפרעה משמעותית באיכות החיים. לא כל כך חשוב האם זו הפרעה קלה או קשה. מהרגע שאובחנה המחלה והצלחת להשיג ייצוב ע"י תרופה כלשהי לאחר זמן רב בו לא היית מאוזן, מומלץ להמשיך עם הטיפול לכל החיים.

05/10/2007 | 00:23 | מאת: נף

שלום ד"ר , תודה על המענה המהיר . יתכן והייה לי בלבול בנושא התקופות . תיקון - למעשה לפני 25 שנה הייתי מאושפז שלושה חודשים , ומספר חודשים אחרי האשפוז טופלתי בליתיום במינון של 600 מ"ג קבוע עד היום . לא הייתי מאושז מאז , ומעבר לאשפוז לא ניתפו אצלי שינויים אפקטיבים . כאשר הרקע לאשפוז הייה מצב מאניאפורמי דיי בולט , הייתי ב- מניה אבל קשור בהחלט למציאות . בתום האשפוז התגייסבתי לצבא ( לתקופה של ארבעה חודשים ) . תודה נף

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה