רסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/10/2007 | 15:29 | מאת: nishi

שלום, התחלתי טיפול ברסיטל ורציתי לשאול על post ssri sexual disfunction נודע לי מקריאה בויקיפדיה , לא הוזכר דבר כזה בהתוויות וגם פסיכיאטר לא אמר לי(להפך,הדגיש שתופעות הלוואי מועטת). האם התופעה נפוצה ?משום שהדבר מדאיג אותי (אני אישה) והייתי רוצה לקבל את כל המידע האפשרי לפני שאקח תרופה .

04/10/2007 | 19:02 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לא סתם לא הזכירו לך את התופעה, כי מדובר בתופעה נדירה מאד-מאד. בארה"ב בלבד טופלו לפחות חצי מליון בני אדם ב- SSRI ובעולם כולו מיליונים. בנתיים יש דיווחיום על מקרים בודדים, כנראה בסביבות 10 מקרים. סופר-נדיר. יש להבדיל בין זה לבין הפרעות בתפקוד מיני שכן קיימות בשימוש ב- SSRI, אבל גם כאן, ברסיטל יחסית זה נדיר ואם זה קורה זה הפיך לחלוטין עם הפסקת הטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה