בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/10/2007 | 04:04 | מאת: ערן

יש לי בעיה שמציקה להרבה אנשים (אני מתאר) אבל היא מפריעה לי באופן יוצא דופן . אם אני נניח נמצא אצל רופא שיניים (במקרה הספציפי שמתריד אותי היום) או ספר ועוד בעלי מקצוע אחרים ואני נמצא איתם ביחסים מצויינים וחמים , ופתאום מגיע רגע שאני רוצה לעזוב למקום אחר,למשל למישהו שאולי קצת יותר טוב , ויש חוסר נעימות עצום לעשות זאת. האם יש דרך לפתור את זה? תודה.

02/10/2007 | 20:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ערן שלום, לא ברור לי האם מדובר בארוע חד פעמי, או שאתה מכיר אצל עצמך תופעה בה כמעט תמיד אחרי מספר פגישות עם בעל מקצוע כלשהו אתה מתחיל לחוש שאולי יש מישהו טוב ממנו. תחזור אלי, כי ההבחנה בין שני המצבים חשובה לפתרון.

03/10/2007 | 05:03 | מאת: ערן

שלום ותודה על תשובתך המהירה. שאלתי היתה לגבי הקושי לעזוב בעלי מקצוע כמו רופא שיניים ועוד, איתם נהיו לי יחסים חמים מאוד, ושאלת אותי אם זה קורה לי באופן קבוע שאני רוצה לעזוב למקום אחר (טוב יותר). התשובה היא שבפרוש בפרוש לא!!!, אני בנאדם מאוד סנטימנטלי בכל מערכת יחסים שלי עם יצור חי ודומם ולא פוזל כלל הצידה, אם אני אצל רופא או אפילו בת זוג כל דבר שאני רואה , הוא מראש דרגה אחת פחות טוב בשבילי , אני אפילו לא נכנס למחשבה אם הוא יכול להיות יותר טוב בשבילי מהרופא או בת הזוג או כל יצור חי ולא חי אחר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה