שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/10/2007 | 16:00 | מאת: אבי

לדר שמגר שלום לפני כמה ימים רשמתי לך שיצא לי בדיקת SPECT לא טובה ויש לי בעיה נפשית שאלתי אם זה יכול להיות מזה רשמתה שזה יכול ליקרות באופן כללי מבעיה נפשית השאלה שלי היא כזאת איך מחזירים את התאים לפעילות רגילה שהSPECT יצא טוב אני לוקח זיפרקסה וסרוקסט וזה לא מחזיר את התאים לפעולה רגילה אלו תוצאות הSPECT שלי מודגמת ירידה לא ניכרת וסימטרית בקליטה עד כ 2 סטיות תקן באונות הפרונטליות באספקט האינפריורי באזורים 12 11 על שם ברודמן וכן ירידה בקליטה טמפורלית בעיקר באזורים 38 כאמור הירידה בקליטה איננה ניכרת וסימטרית לסיכום ירידה לא ניכרת בקליטה סימטרית באספקט האינפריורי של האונות הפרונטליות ובאונות הטמפורליות

02/10/2007 | 18:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, לא ברור לי למה בכלל עשו לך בדיקת SPECT. זו בדיקה שבכלל לא מקדמת את הבנת המחלה או את הטיפול בה. אין שום קשר בין תוצאות הבדיקה לטיפול הרפואי. התרופות נועדו לשפר את מצבך, את המתח, את התיפקוד וכו', ולא את בדיקת ה- SPECT. לדעתי כל העסק עם הבדיקה רק מבלבל ולא תורם לטיפול בך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה