דיכאון במסיכה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/10/2007 | 09:06 | מאת: אורית

שלום לך האים זה נכון שישנו דיכאון שמחקה את מחלת האלצייהמר???????????? בדיכאון בו שוכחים אך לא באמת חולים באלצייהמר? וכיצד ניתן לטפל כשכדורים לא עוזרים?

02/10/2007 | 17:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לא ממש, בדיכאון יש לעיתים גם קשיי ריכוז כמו באלצהיימר, אבל זה לא הביטוי הבולט של ההפרעה. לרוב המטופלים זה לא הדבר שמפריע כל-כך בדיכאון. בענין הטיפול- ראשית יש להקפיד לקבל מינון מתאים למשך זמן מתאים (לפחות חודש) בכדי לקבוע שתרופה מסויימת לא עוזרת. שנית סיכויי התגובה לתרופה ספציפית הם 60-70%, לכן קורה שלא מגיבים לתרופה אחת, ואפשר לנסות ולהחליף עד למציאת התרופה המתאימה. שלישית- ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי מסוג קוגנטיבי-התנהגותי, שנחשב יעיל כמו תרופות. חשוב לקבל זאת ממטפל שזהו תחום התמחותו העיקרי. בהצלחה!

03/10/2007 | 22:52 | מאת: אורית

אני מכירה מישהי שסובלת משיכחה פתאומית שנראית כמו אלצייהמר אך הרופא שלל זאת ונתן לה ציפרלקס כי הוא טוען שזה דיכאון שמחקה את האלצייהמר תמוה לא? בכול מקרה היא סובלת מחוסר חשקות לפעילות ותיפקוד נורא ואיום בבית אך הוא טוען שזהוא רק דיכאון למרות שהיא שוכחת ממש דברים בסיסיים כמו מקומות שהיתה בהם ממש לפניי שעות ספורות מדובר על אישה בשנות השישים שלה האים נתקלת בתופעה ? ומה כדאי עוד לבדוק כדיי לדעת בוודאות עים זה אכן אלצהיימר או דיכאון ?????

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה