SEMAP

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2007 | 19:51 | מאת: אסף

שמעתי דיעות סותרות לגבי התכשיר הנ"ל. יש שטוענים שמדובר ב-HALDOL שמשפיע לשבוע שלם, בעוד אחרים שטוענים שמדובר ב-ORAP. ובכן, מה התשובה הנכונה? האם הוא זהה להלידול או לאורפ, או שזוהי בכלל מולקולה שלא קשורה לאף אחד מהנ"ל? האם היא נמצאת בשימוש במדינות מערב אירופה או בארה"ב?

30/09/2007 | 20:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אסף שלום, מדובר בתרופה המכילה חומר שנקרא Penfluridol. זה לא האלידול ולא אורפ. מבחינת המבנה היא יחסית דומה לאורפ. היא ניתנת אחת לשבוע. בבדיקה שערכתי היא לא רשומה במאגר של משרד הבריאות, למרות שבעבר היא כן היתה רשומה, לכן יתכן שנגמר לה רשיון השימוש בארץ. התרופה מאושרת לשימוש באירופה. בארץ השתמשנו בה בעיקר לאנשים שהתקשו להתמיד בנטילת תרופה ולא רצו צקירות חודשיות, ואז היה קל לתת להם כדור פעם בשבוע.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה