חרדה כגורמת לאנמיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2007 | 11:16 | מאת: דוד

שלום לצוות הנכבד. אני בן 54. כ 15 שנה חי בחרדה מתמדת וגם בתגובה לחרדה נמצא בריגוש מיני שעות רבות לאיזון הלחץ. האם ידוע לכם על תופעות אלו כגורם אפשרי(מיני רבים אחרים) לאנמיה (פריטין נמוך , ופגיעה במאגרי הברזל) בתודה.

30/09/2007 | 20:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דוד שלום, אין קשר ישיר בין חרדה לאנמיה. אולי קשר עקיף מאד, שכן חולים מתוחים נוטים לפתח כיב קיבה (אולקוס) שיכול לגרום לדימום בדרכי העיכול וזו סיבה אפשרית לאנמיה. אבל ישנן עוד הרבה סיבות אפשריות, ובגילך חובה לבצע בירור מלא של דרכי העיכול העליונות והתחתונות, כולל גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, במטרה לאתר סיבה לאנמיה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה