תרופות אנטיפסיכוטיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 18:34 | מאת: '.

האם תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור החדש עלולות לגרום לגידולים בהיפופיזה או בבלוטות אחרות? תודה מראש.

30/09/2007 | 00:40 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כל התרופות האנטיפסיכוטית (חדשות וישנות) הן בעלות פוטנציאל לגרום לעליה בהפרשת פרולקטין, הורמון המופרש מבלוטת יותרת המוח (היפופיזה). בגד"כ זו רק עליה בהפרשה בלי גידול של הבלוטה, אבל במקרים נדירים מאד מאד יש גם הגדלת הבלוטה (למיטב ידיעתי זו הגדלה של כל הבלוטה, ולא "גידול" בתוך הבלוטה). אינני מכיר השפעה דומה על בלוטות אחרות בגוף.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה