4 שאלות על אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 17:17 | מאת: לומדת

שלום רב.יש לי ארבע שאלות על הפרעת אישיות גבולית, אנא השב לי על כל אחת בנפרד.(אני יודעת שזו הפרעה שנויה במחלוקת) : 1.מה גורם להתפתחות הפרעת אישיות גבולית ? 2.האם זה קורה בשלב מסוים של התפתחות האדם? 3.האם כל בעלי הפרעה זו סבלו מהתעללות או הזנחה? 4.האם יש דרגות שונות בביטוי ההפרעה בהתנהגות? ואם כן מה משפיע עליהן?

29/09/2007 | 17:32 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, 1. לא ברור מה גורם להפרעה. כנראה יש מרכיב גנטי משמעותי. כמו כן יש מרכיב נרכש- ההפרעה מופיעה יותר אצל ילדים שחוו הורות לא יציבה או אף התעללות, אבל זה לא תנאי הכרחי להתפתחות ההפרעה (תשובה לשאלה 3...). 2. ההפרעה מאובחנת בהגדרה רק אחרי גיל 18, אבל במקרים רבים ניתן לראות דפוסי התנהגות האופייניים למחלה כבר מגילאים יותר צעירים. אין שלב ברור בו ההפרעה נוצרת, אבל כנראה שככל שהפגיעות הסביבתיות מוקדמות יותר כך יש יותר סיכוי שההפרעה תופיע. 4. יש בהחלט דרגות שונות של ההפרעה, כמו בכל בעיה נפשית או גופנית. לא ברור מה גורם לחומרה שונה. אולם לפי גורמי הסיכון שציינתי- ככל שיש יותר גורמי סיכון (למשל: גם גנטיקה, גם הורות לא יציבה, גם התעללות בגיל צעיר) כך בד"כ ההפרעה תהיה יותר קשה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה