תולעת האוזן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2007 | 19:38 | מאת: אלון

שלום. חיפשתי באינטרנט ספרות על תולעת האוזן ואני לא מוצא כלום. אני סובל מזה ברמות קשות מאוד וזה ממש מפריע לי בחיים, במיוחד לפני השינה. אני מוצא את עצמי מזמזם שירים בראש בלי סוף ואין לי שליטה או דרך איך להפסיק את זה!! אפשר עזרה בבקשה או ספרות בנושא? תודה.

29/09/2007 | 10:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אלון שלום, נשמע שאתה מאד מוטרד מהבעיה שתארת. אני לא מכיר את הביטוי "תולעת האוזן", אבל בהחלט יתכן שאני מכיר את הבעיה בשם אחר. אז לצורך הבהרה, מספר שאלות: מאיפה שמעת את הביטוי הזה? מישהו אמר לך שזו הבעיה שלך? איך זה קשור לשירים שאתה שומע לפני השינה? אם תוכל לפרט קצת יותר אשמח לנסות לכוון אותך לפתרון.

29/09/2007 | 23:55 | מאת: אלון

היי ותודה על התגובה. את הביטוי "תולעת האוזן" שמעתי פעם תוך כדי שיחה עם אנשים וגם קראתי כתבה על כך בYNET . אף אחד לא אמר לי שזאת הבעיה שלי, לפי הכתבה הבנתי שמדובר במה שקורה לי. איזהשהו שיר או מנגינה נתקעים לי בראש וחוזרים על עצמם כל הזמן. אני לא מצליח להפסיק לזמזם את זה, ואני גם קם בבוקר עם השיר מתנגן. http://www.notes.co.il/benbasat/6456.asp הנה מצאתי את הלינק למה שקראתי. "גירוי קוגניטיבי". אצלי פשוט זה קורה כל יום וכל הזמן כאילו אני מטורף או חולה נפש! ההסבר מספק? תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה